True Mind Acupunctuur 

Natuurlijk, veilig, effectief
Je bent uniek en krijgt de behandeling die bij jou aansluit

Natuurlijk
Acupunctuur is een behandelmethode binnen de traditionele Chinese geneeskunde en een medisch systeem dat al meer dan 2500 jaar klachten en ziektes behandelt. Het basisprincipe van acupunctuur is de ‘Chi’, ook wel circulatie van (levens)energie genoemd. Bij de meeste ziektes en klachten is er iets mis met
deze circulatie, er treden ergens verstoringen of blokkades op of de energiestromen lopen niet zoals ze horen. Acupunctuur kan dan een effectieve oplossing zijn.

Veilig
Acupunctuur kan bij een zeer groot aantal klachten worden toegepast en kent weinig tot geen bijwerkingen. Acupunctuur werkt zeer goed als aanvullende behandeling of ter ondersteuning van reguliere behandelingen.

Effectief
Heb je ooit een acupunctuurbehandeling gehad, maar zonder voldoende resultaat? Dan is het mogelijk dat een behandeling volgens Master Tung

of de balansmethode van dr. Tan je een andere ervaring geeft. Het zijn familiegeheimen die nu zijn doorgegeven.

Maak een afspraak

Truemind specialiteit Menopauze en Cosmetische acupunctuur

Truemind acupunctuur en cosmetische acupunctuur is een behandelmethode die werkt voor de vrouw in of na de overgang.

Wat is de overgang?

De overgang (menopauze) is de fase waarin je als vrouw afscheid neemt van je vruchtbare jaren. Je rol in het leven verandert. Het is een natuurlijk proces. Door veranderingen in de hormoonhuishouding kunnen lichamelijke en emotionele klachten ontstaan. Deze klachten horen erbij. Maar voor sommige vrouwen worden ze zo heftig dat het functioneren in het dagelijks leven een probleem wordt.


De klachten
We spreken van de overgang vanaf het moment dat de menstruatie een jaar is uitgebleven. Dat moment ligt meestal ergens tussen je 45e en 55e jaar. Maar al veel eerder kun je klachten ervaren die met de naderende overgang te maken hebben. De hormonale veranderingen kunnen zich al voordoen vanaf je 35e jaar. De aanmaak van oestrogeen en progesteron neemt af en dat kan leiden tot allerlei verschijnselen op lichamelijk vlak. De meest bekende zijn nachtelijk zweten, opvliegers, hartkloppingen, vaginale droogte, vermoeidheid en hoofdpijn.
Maar ook in emotioneel opzicht is er veel gaande in het leven van een vrouw in de overgang. Je moet afscheid nemen van je jeugdige en vruchtbare periode. Veel vrouwen vinden dat een moeilijk proces en voelen zich depressief, emotioneel of humeurig.


De sporen van ervaringen en gebeurtenissen, zoals verdriet, wanhoop en ziektes, die gedurende ons leven plaatsvinden, veroorzaken blokkades in de levensenergie die invloed hebben op je gezichtsspieren en je gezichtsuitdrukking. Ze laten sporen achter in de vorm van rimpels en andere oneffenheden, een ‘masker’. Het masker vormt zich in de loop van je leven.

Cosmetische acupunctuur laat je eigen stralende schoonheid weer ontwaken door de laagjes van dit masker te laten verdwijnen. Met cosmetische acupunctuur ga je weer stralen, doordat de ervaringen in je leven die op je gezicht tot uitdrukking zijn gekomen, verdwijnen. Hierdoor komt je stralende levensenergie beter tevoorschijn. Je huidstructuur verbetert en je wordt weer gezien. Meer lezen? klik hier.

Wat kan acupunctuur doen?

Binnen de acupunctuur worden overgangsklachten in verband gebracht met een verminderde reproductie-energie, Jing genaamd. Deze energie ligt opgeslagen in de nieren en is te vergelijken met een batterij. Een acupunctuurbehandeling richt zich dan ook op het goed laten functioneren van je nierenergie. Daarnaast wordt je hormoonhuishouding in balans gebracht. De heftigheid van je klachten wordt hierdoor minder. Bovendien zullen je klachten zich minder vaak voordoen. Wanneer je regelmatig een acupunctuurbehandeling ondergaat, zul je merken dat het leven met de overgang niet zo ongemakkelijk hoeft te zijn. Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van de aard en ernst van je klachten. De acupuncturist vertelt je hier meer over.

Energiebalans herstellen

Acupunctuur is ontzettend veelzijdig; de naaldjes helpen het energieniveau in de meridianen te herstellen. De organen krijgen hun oorspronkelijke functionaliteit terug, waardoor klachten kunnen verdwijnen.

Met welke functionele klachten zijn een goed resultaat behaald?

 • Interne aandoeningen zoals maag-darmstoornissen
 • Hoofdpijn en migraine
 • Vermoeidheid en chronische vermoeidheid
 • Slapeloosheid 
 • Hooikoorts
 • Menstruele klachten/overgangsklachten 
 • Blaasproblemen 
 • Longproblemen 
Staan jouw klachten er niet bij? Neem contact op met onze praktijk. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.
Neem contact op

Traditionele acupunctuur: blokkades in het lichaam verhelpen

Volgens Evelyn van Rheenen van True Mind ontstaan er met de jaren blokkades in het lichaam, die klachten kunnen opleveren. Het is door middel van acupunctuur mogelijk om daar wat aan te doen, door de verstoringen op te lossen. De energiehuishouding komt dan weer op peil, zodat het lichaam zichzelf kan herstellen. Volgens Evelyn van Rheenen is het vooral van belang om op basis van de specifieke klachten een behandelplan voor te stellen dat daar goed op aansluit en helpt de klachten op te lossen.


Pijn bestrijden


Wat mag je verwachten?
De acupunctuurmethodes die ik gebruik, zijn ontwikkeld door dr. Tan en Master Tung om ongemak en pijn te behandelen.


Onder ongemak verstaan we onder andere tintelingen, gevoelloosheid, een zwaar gevoel en bewegingsbeperking, ongeacht de oorzaak. Pijn kan bijvoorbeeld zijn: een stekend, zeurend, zwaar, brandend en/of trekkend gevoel. De oorzaak van pijn kan zijn: een sportblessure, een postoperatieve oorzaak of slijtage.

Dr. Tans balansmethode en Master Tungs traditionele methode zijn ontwikkeld om (chronische) pijnklachten te behandelen zonder in het pijngebied te prikken. Met deze twee methodes ontwerp ik de behandeling die bij jou past voor een zo optimaal mogelijk resultaat. 

Met welke pijnklachten zijn goede resultaten behaald?

 • Schouder- en nekpijn
 • Rugpijn en vooral lage rugpijn
 • Schouderklachten, frozen shoulder
 • Gewrichtsklachten aan de knie, enkel, pols en elleboog
 • Spier- en gewrichtspijn
 • Reuma, artrose en artritis
 • Restless legs

Mocht ik tijdens de anamnese vaststellen dat het verstandig is om bij de (huis)arts langs te gaan, dan zal ik dat met je overleggen.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Een consult bestaat uit drie stappen:

 1. Diagnose: wat is de klacht en de oorzaak. Dit gebeurt aan de hand van een anamnese. Waar zit de pijn precies? Je wijst zo nauwkeurig mogelijk de pijnlijke plek aan. 
 2. Behandelstrategie opstellen: hierbij wordt jouw behandeling als het ware ontworpen. Hieruit komt een behandelplan. Aan de hand van de pijnlijke plek wordt er ergens anders op het lichaam naar een plek of gebied gezocht die de pijn kan opheffen. 
 3. Behandeling uitvoeren en testen naar aanleiding van het behandelplan. Als het bewuste gebied gevonden is, zal de therapeut een naald plaatsen en vervolgens aan je vragen welke invloed die naald op de pijn heeft. De acupuncturist zal dit net zolang herhalen tot de pijn verdwenen is of totdat het pijnlijke gevoel niet meer verandert. De naalden blijven dan nog twintig minuten zitten.

Afhankelijk van de mate van pijn kan het mogelijk zijn dat je meerdere behandelingen achter elkaar nodig hebt. Ik zal je daarover informeren.


Betaling

Behandelingen kunnen alleen contant betaald worden. Je ontvangt een nota voor je zorgverzekering.


Vergoeding verzekering

Acupunctuur valt onder de aanvullende verzekering. Kijk onder alternatieve geneeswijzen. Ik ben aangesloten bij de NWP. Afhankelijk van je zorgverzekeraar en aanvullende verzekeringspolis worden de kosten gedeeltelijk of geheel vergoed. Controleer dit altijd van tevoren. Voor de vergoeding kun je ook kijken op www.zorgwijzer.nl.


Privacyverklaring

Voordat je bij ons een afspraak maakt, wordt je gevraagd om onze privacyverklaring door te lezen.

Cosmetische acupunctuur voor een stralend gezicht

Met cosmetische acupunctuur ga je weer stralen, doordat de ervaringen in je leven die op je gezicht tot uitdrukking zijn gekomen, verdwijnen. Hierdoor komt je stralende levensenergie beter tevoorschijn.

Hoe werkt cosmetische acupunctuur?
De sporen van ervaringen en gebeurtenissen, zoals verdriet, wanhoop en ziektes, die gedurende ons leven plaatsvinden, veroorzaken blokkades in de levensenergie die invloed hebben op je gezichtsspieren en je gezichtsuitdrukking en laten sporen achter in de vorm van rimpels en andere oneffenheden, een ‘masker’. Het masker vormt zich in de loop van je leven, en laat zien wat er tussen je ware zelf en de wereld om je heen in staat.

Cosmetische acupunctuur laat je eigen stralende schoonheid weer ontwaken door de laagjes van dit masker te laten verdwijnen.

Hoe halen we de schoonheid van binnen naar buiten?
In het gezicht en de hals bevinden zich veel acupunctuurpunten die invloed hebben op psychosomatische klachten en de energiebalans. Door het plaatsen van naalden verdwijnt laagje voor laagje het masker dat je stralende schoonheid bedekt, waardoor een verjongingseffect bereikt wordt.

Bij elke sessie wordt er weer een laagje opgeheven. Blokkades in de meridianen (energiebanen) hebben invloed op je gezichtsspieren en je mimiek, en bepalen daarmee je uitdrukking. Na een behandeling ontspant je gezichtsuitdrukking en gaat je energieniveau omhoog.

Resultaten cosmetische acupunctuurbehandeling
Lees hieronder over een paar verbeteringen uit ervaringen van onze cliënten:

 • Facelift (op natuurlijke wijze)
 • Afremming van het verouderingsproces
 • Gezonde huidskleur
 • Vermindering van lijnen en rimpels
 • Stimulatie en productie van collageen
 • Verhoogde hydratatie en voeding van de huid
 • Gezichtsvet bevorderen na te snel afvallen of ziekteproces

Naast het gezicht werken we ook aan de algemene gezondheid.

Algehele gezondheidsvoordelen:

 • Jeugdige uitstraling
 • Verhoogde vitaliteit
 • Verbetering van de spijsvertering
 • Verbetering van slaapklachten
 • Vermindering van opvliegers
 • Persoonlijk evenwicht
 • Bovendien is het veilig en relatief voordelig

Hoe verloopt een behandeling?

Intakegesprek: we bespreken je wensen, je gezondheid en bestuderen je gezicht en hals. We bepalen wat je nodig hebt en gaan aan de slag met acupunctuur, lymfedrainage of massage. 


De eerste behandeling vraagt bijna twee uur, daarna zijn de frequentie en duur afhankelijk van je wensen.


In de behandeling maken we verbinding met onze interne energiestromen en zo vullen we de tekorten weer aan. 


Voor welke leeftijd?

Cosmetische acupunctuur is geschikt voor iedereen die goed voor zichzelf wil zorgen. Of je nu dertig of zeventig jaar jong bent, deze behandelwijze zorgt ervoor dat de maskers van levenservaringen verdwijnen en je eigen innerlijke schoonheid weer zichtbaar wordt.

Tarieven acupunctuur

Traditionele acupunctuur
Intake
Intake & behandeling van ongeveer 55 - 75 minuten. Een intake is een uitgebreid vraaggesprek met tong- en polsdiagnose. Daarna volgt een behandeling.
Kosten: € 75,-

Vervolgbehandeling
Vervolgbehandeling van ongeveer 45 minuten. Een vervolgbehandeling start met een kort gesprek waarna de behandeling volgt.
Kosten: € 60,-

Cosmetische acupunctuur
Om je optimaal te kunnen behandelen, bieden wij een gratis adviesgesprek om je wensen in kaart te brengen. Daarna krijg je van ons een voorstel dat precies bij je past. Een voorstel kan bestaan uit acupunctuur, lymfedrainage, massage van nek en schouders en/of voetmassage.

Contante betaling
Je betaalt bij ons contant. Vervolgens krijg je een nota die je kunt declareren bij je zorgverzekering.

Afspraak annuleren
Mocht je een afspraak willen annuleren, dan dien je dit minimaal 24 uur van tevoren te doen. Anders worden er kosten in rekening gebracht. Je kunt telefonisch via 020 - 647 30 93 of per mail annuleren.